Foto: Fredrik Jonsving

Nu kan du drömjobba hos Peder Fredricson

Grevlundagården söker en tävlingsgroom. I bloggen tar Grevlundas stallchef Jenny Tallinsson med oss bakom kulisserna. Vad krävs egentligen för att kunna jobba med de riktigt stora tävlingarna?

Bland annat påtalar hon bland annat att det är viktigt att vara erfaren och flexibel.

– Åker man på viktiga landslagsuppdrag eller säg en världscuptävling är det skönt med tidigare erfarenhet. Det är mycket som står på spel och du kommer vara nyckeln till lugnet och att allt klaffar runt omkring starterna. De äldre erfarna hästarna behöver ofta mer individuell skötsel, så även om du har färre hästar med då finns det tillräckligt att pyssla med. Här är du en viktig person när det gäller att se och påverka hur hästarna mår för att kunna prestera på topp, skriver Jenny.

Borta mycket

Det gäller också att kunna lägga ner mycket tid på jobbet och inte vara rädd att vara borta hemifrån längre perioder.

– Här behöver du veta vad det handlar om och då vet du liksom jag att det är omöjligt att ha med egen häst. Det är svårt att tillbringa tid med den egna hästen när man kan vara borta fyra dagar i veckan eller tre veckor i sträck. Det finns många tjänster där du kan ha med egen häst, vi har några sådana. Men just den här tjänsten är för en tävlingsgroom som är på tävling mycket. Här blir hästarna på jobbet ”dina egna” hästar, skriver Jenny.

Många tips

I bloggen finns många fler tips om vad som önskas av den blivande tävlingsgroomen. Du hittar dem här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.