Ida Dögl

Ny bloggare hos Ridenews! Välkommen Ida Dögl!

Vi välkomnar en ny bloggare till Ridenews! Ida Dögl utbildar, tränar och tävlar egna och andras hästar men läser också sedan fem år tillbaka till psykolog. Hon kommer att blogga om sin vardag med hästarna men också om psykologi!

Så här presenterar Ida Dögl sig själv:

Mitt namn är Ida Dögl och jag är tävlingsryttare, unghästutbildare och tränare i hoppning. Jag driver företaget Doglhorses där jag utbildar, tränar och tävlar både egna och andras hästar.

Efter en större skada i ett knä för 6 år sedan fick jag ”byta karriär” och därför har det varit mindre jobb med Doglhorses och mer jobb med psykologstudier. De senaste 5 åren har jag nämligen studerat till psykolog. Jag är nu inne på mitt 6e och sista år, så till sommaren år 2020 blir jag alltså (förhoppningsvis 😉 ) legitimerad psykolog.

Som ni säkert förstår intresserar psyket och tankens kraft mig väldigt mycket. Kunskapen om detta har hjälpt mig på vägen mot ett annat liv än det jag såg framför mig för 10 år sedan. Jag önskar att kunna bidra med min kunskap och inspirera och hjälpa andra ryttare med deras mentala hälsa i form av mental träning/samtalsterapi, föredrag och kurser.

Den här bloggen kommer att skildra min vardag och mina tankar kring häst och psykologins viktighet. Jag hoppas att ni kommer att tycka att det är intressant och ni är varmt välkomna att höra av er till mig. Kommentera gärna vad ni tycker och ställ frågor om det är något ni undrar över.

Kom också gärna med förslag och önskemål om det är något ämne som ni vill att jag ska ta upp!

LÄS IDAS FÖRSTA BLOGGINLÄGG HÄR > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.