Ridenews bloggare Felicia Grimmenhag i ny storsatsning

Felicia Grimmenhag spelar en viktig roll i DressagePowers stora nysatsning, där hon ska vara med och utbilda och utveckla svenska dressyrungdomar.

Ridenews bloggare Felicia Grimmenhag får en viktig roll i den stora nysatsningen med DressagePower Academy. Genom avsutten utbildning ska man utveckla svenska dressyrungdomar till att nå mästerskap och medaljer.

– Äntligen en rejäl satsning på de yngre ryttarna inom dressyren! För oss är det självklart att vara med och utveckla nästa generations ryttare. Att redan i unga år lära sig att hantera och träna för långsiktigt hållbara hästar, det är grunden för en framgångsrik tävlingskarriär, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst, Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är ryttare och tränare som Therese Nilshagen och Cecilia Kristoffersson ambassadörer för akademin. I och med samarbetet med försäkringsbolaget Agria kommer även deras profilryttare in i DressagePower Academy. Förutom Felicia Grimmenhag är det bland andra Carl Hedin, Jens Fredricson och Karl-Henrik Heimdahl.

DressagePower Academy grundades av dressyrryttarna och tränarna Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna.

– Vi är så glada att vi nu kan sjösätta detta fantastiska projekt som vi tror kommer göra ett stort avtryck. Vi tror på ökad avsutten kunskap för bättre prestation i sadeln, säger Kristian von Krusenstierna i pressmeddelandet.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.