Långläsning: En kunskap, som är en känsla, som är en relation

I sin essä Feel & Touch – om materialitet i Karen McGoldricks The Dressage Chronicles utvecklar litteraturvetaren och författaren Anna Nygren sina tankar kring böckerna i romanserien.

Text Anna Nygren

Karen McGoldricks fyra böcker i serien The Dressage Chronicles vänder sig till unga vuxna och skildrar Lizzys liv som så kallad working student hos den berömda dressyrtränare Margot Fanning, och vardagen i det dressyrstall där de båda arbetar.

McGoldrick själv har både arbetat som hästskötare, varit professionell ryttare och tränare, och äger en stor hästgård – men för mig är den här världen så långt ifrån min hästerfarenhet som det rimligtvis går att komma. Därför läser jag texten på samma sätt som jag läser exempelvis Harry Potter – som en skildring av en främmande och magisk värld, där just världen och miljön får stor betydelse.

Anna Nygren är en hästintresserad litteratur­vetare och författare och en av dem som driver bloggen Bara Hästböcker. I den här texten har hon undersökt Karen McGoldricks bokserie The Dressage Chronicles.

LÄS HELA TEXTEN HÄR > > >

 

fakta

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.