Catharina Hansson

Mest läst 2022: ”Ryttare, välkomna till verkligheten”

Mest lästa krönikan/blogginlägget 2022 publicerades när topplocket gick på Ridenews chefredaktör Catharina Hansson efter ännu en incident med osnygg ridning som spreds i sociala medier.
Krönikan delades av många, men ledde också till hot om rättsliga åtgärder från en av ryttarna som användes som exempel i texten. Det var kanske lite klantigt att blanda in just den incidenten, men andemeningen med texten var aldrig att peka ut enskilda ryttare.
Istället handlade det om att ridsportvärlden måste vakna: Om det inte går att glida fram friktionsfritt på tävlingsbanorna är det bara klapp på halsen och ut som gäller.

Den ryttare som gav upphov till texten genom en incident på en aktuell tävling var Norges Geir Gulliksen.
– Jag hade ett långt samtal med Geir och jag tror honom när han säger att han aldrig slog hästen med sitt spö. Jag tror honom när han säger att han är otroligt mån om sina hästar och jag vet att de är hållbara och fina upp i hög ålder, ett nog så gott betyg. Men jag vill att han, liksom alla andra ryttare, ska förstå kraften i opinionen och i sociala medier och att det är vad publiken ser och upplever som räknas, säger Catharina Hansson.
– Jag älskar vår sport och jag önskar att hela ridsportvärlden kunde förstå vilka starka krafter som skulle kunna döda den om vi inte följer med vår tid och bara visar upp oss från vår bästa sida.

Läs hela krönikan här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.