Foto Mia Nilsson/ATG

100.000 kronor till välgörande hästkrafter – är du en av de som kan söka?

Driver du en verksamhet med fokus på välgörande hästkrafter? Då kan du söka till ATG Drömfond och ha chans att vinna 100.000 kronor för att utveckla verksamheten.

För ett år sedan blev föreningen Björnbo Gård 4H i Enköping den första mottagaren av ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter.  Föreningen fick ta emot en check på 100 000 kronor från ATG Drömfond och pengarna hjälpte dem att utveckla sin verksamhet, som handlar om att få barn och ungdomar att må bättre genom kontakt med hästar.

Nu är det dags för den andra upplagan. Alla som driver verksamheter och projekt med fokus på välgörande hästkrafter är välkomna att söka.
– Det handlar om allt från att stallet blir en naturlig samlingsplats, till projekt där hästen hjälper människor fysiskt och psykiskt. Vi vill ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Övriga i juryn är Karolina Lagerlund, vd Hästnäringens Nationella Stiftelse, Simon Wall, travtränare och Lisen Bratt Fredricson, före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond med fokus på välgörande hästkrafter.

Föreningar som vill ansöka kan gå in på drömfond.se och fylla i ansökningsformuläret, som ska vara inne senast 21 februari. Vinnaren presenteras i samband med Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.