Ulf Brömster

13 miljoner i vinst för Svenska Ridsportförbundet – tack vare coronapandemin

På grund av Covid-19 har resor och sammankomster fått ställas in eller ersättas med digitala varianter – det är anledningen till att Svenska Ridsportförbundet gör ett resultat på cirka 13 miljoner plus för 2020.

Igår presenterade man sitt bokslut för det gångna året.

 

När Svenska Ridsportförbundet igår presenterade sitt bokslut för 2020 var det inte bara dystert, trots ett svårt och utmanande år. Den bästa nyheten är kanske att medlemsantalet ökat med 4000 och det var med blandade känslor som man kunde redovisa ett stort överskott – 13 miljoner plus.

– Vi har varit ganska lyckligt lottade, vi har kunnat hålla igång och träna som aldrig förr. Jag är stolt över att vi har kunnat hålla igång verksamheterna, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

– Det har varit ett ökat tryck på ridskolorna. Det har varit viktigt att de kunnat fortsätta sin verksamhet. Hästarna måste hållas igång och det är viktigt för folk att ha sin rekreation.

Ridskolorna har dock anpassat sin verksamhet och exempelvis stängt av gemensamma utrymmen, stängt för medföljande, med mera, men i stort sett har de kunnat jobba på som vanligt.

Tävlingsverksamheten har dock varit allt annat än normal.

– Normalt har vi 350.000 starter per år, men under 2020 har vi haft 208.000 starter, säger Ulf Brömster.

– Det har varit ett ganska hattigt år där tävlandet fått stängas, öppnas och stängas igen och våra möjlighet att genomföra tävlingar har varit starkt begränsade. Jag är stolt över att vi ändå kunde genomföra SM och det var roligt att Rolf-Göran vann.

– Ur ett ekonomiskt perspektiv har vi inom ridsporten drabbats olika, ju mer tävlingsinriktat, desto svårare har man haft det.

– Vi har stärkt vårt samarbete med andra idrotter och RF, som samlat oss i diskussioner om hur vi hanterar pandemin.

– Mindre resor och mindre nyttjande av möteslokaler har gjort att vi visar ett positivt resultat för 2020 på 13 miljoner. 12 av dessa är hänförliga till minskade resor. Vi har också fått lite extra medel från Riksidrottsförbundet och mer från sponsorer. Men det har varit mindre licensintäkter och vi har haft ett domstolsmål som kostat.

Rättegången, det så kallade ”tränarmålet”, har kostat 1,2 miljoner.

Här hittar du hela bokslutet > > >

Läs mer på SvRF:s hemsida > > >

Svenska Ridsportförbundet

Svenska RidsportförbundetSvenska RidsportförbundetSvenska Ridsportförbundet

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.