Foto Privat

Fölet som många ville hjälpa gick inte att rädda

Stoet och fölet som många var med och samlade in pengar för att hjälpa har tyvärr fått avlivas. ”Med krossat hjärta måste jag meddela att vi ikväll tagit farväl av både Zeb och hans mamma Mary” skriver ägaren på Facebook.

Det lilla fölet Zeb föddes alldeles för tidigt hos Sara D. Alvrud i Genarp i söndags. Fölet och mamma Mary togs till Specialisthästsjukhuset i Helsingborg, trots att ingen av hästarna var försäkrade.

Sara hade ingen aning om hur hon skulle klarar veterinärkostnaderna, men vänner till henne startade blixtsnabbt en insamling, som lede till bidrag från många olika håll.

Länge var läget ovisst. Sara skrev på sin Facebooksida:

”Jag försöker sova så att jag får någorlunda ork att åka och jobba inatt men det går sådär.

Fullständigt överväldigad av allas tankar, värme och spontana bidrag till Zebs behandling. Bara gråter, för 3e dagen i rad. Denna gång i djup tacksamhet. Jag sitter gladeligen själv varenda jävla högtid i 10 år framåt. Tack för att ni gör detta för mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. ”

Men trots vård gick det inte åt rätt håll.

”Jag har just fått en uppdatering av läget och har ett jobbigt beslut att fatta” skrev Sara.

Röntgen visade att fölet inte var tillräckligt utvecklat och hade dåliga framtidsutsikter. Stoet skulle kräva många dagars behandling för att läka. Därför fick både sto och föl avlivas.

”Tack till alla er som engagerat er. De pengar som blir över kommer vi att lägga i en fond för att hjälpa andra som hamnar i samma situation och behöver hjälp”

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.