Nytt boendekoncept för hästfolk

Nu hoppar ett fastighetsbolag på coronatrenden med längtan till landet – som nog är mer än en trend – och lanserar ett hästgårdskoncept i bostadsrättsform.

Koncept med boende nära stallet har lanserats på flera håll i Sverige med varierande framgång men just nu är timingen mer än perfekt när längtan till landet har slagit nya rekord.
I Riala bygger man nu bostadsrätter i parhus på 160-200 kvm och lägenheter 50-100 kvm på en hästgård där man också planerar att ha ”hästpool” där man delar häst på samma sätt som i en bilpool. Man kommer även att ha en vanlig bilpool med elbilar. Tanken är att man ska ha tillgång till allt utan att behöva lägga tid på att sköta det.
Området ska ha en automatiserad lanthandel som håller öppet dygnet runt och tanken är att bostadsrättföreningen ska ha ett eget jaktlag på markerna som man har tillgång till.
Beräknad inflyttning är om ca 1 år, under första kvartalet 2023.
Projektet uppstod efter en analys av marknaden utifrån den tid vi befinner oss i och där man ser ett ökat intresse för att bo närmare naturen och använda hemmet som arbetsplats.
Mer info

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.