Carl-Walter Fox. (Arkivbild) Foto Fredrik Jonsving

Äntligen hemma: ”Vad vi som varit i Valencia har fått uppleva kommer vi aldrig att kunna beskriva”

Efter det ofattbara utbrottet av EHV-1 i Valencia som hittills tagit 18 hästars liv har nu svenska hästar kommit hem och idag skriver Carl-Walter Fox om hur det känns att äntligen landa på svensk mark.

Svenske Carl-Walter Fox är en av de svenska ryttare som stannat längst i Valencia och som också blev ryttarnas representant på plats i kontakt med FEI och myndigheter.

Han skriver i sina sociala medier:

Så tacksam att äntligen komma hem och få lasta av våra hästar i deras karantänstall på vår gård. Vad alla vi som varit på plats i Valencia har fått uppleva kommer vi aldrig att kunna beskriva.

Maktlösheten när man ser sina hästar bli sjuka i ett virus av det här slaget och den här situationen är obeskrivlig.

På något sätt lyckades vi arbeta tillsammans och ta oss igenom det.
Stödet vi har fått från kolleger, vänner, företag och organisationer har varit otroligt.

Jag tror jag talar för oss alla när jag säger hur tacksamma vi är för stödet och hjälpen som våra hästar har fått från veterinärteamet lett av Raul Botella Caselles och Vicente Javier Orts Adell, som funnits där från den första dagen till den sista.

Jag hade aldrig tagit mig igenom detta utan mitt fantastiska team hemma och mina två hästskötare Lisa Wikström och Ellen Lenz som har arbetat med mig och våra hästar i Valencia dag och natt.

Vi hör till de lyckliga som får åka hem med alla våra hästar, men olyckligtvis har många vänner och team tvingats resa hem med tomma platser i sina lastbilar och för dem vill jag bara uttrycka min djupaste sorg.

Vi kan aldrig få det som hände i Valencia ogjort, men vi kan arbeta tillsammans för att vara bättre förberedda i framtiden.

So grateful to finally be able to come home and unload our horses in to their quarantine stable at our yard.
What all…

Publicerat av Carl-Walter Fox Tisdag 30 mars 2021

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.