nonsens nos mule

Begick sexuellt övergrepp på häst – gripen efter polisjakt

Efter en dramatisk jakt fångades en 28-årig man som förgripit sig på en häst.

Den danska tidningen Lokalavisen berättar att en 28-årig man misstänks för att ha utsatt en häst för sexuella övergrepp. Han hade tagit sig in i ett stall vid Hede Enge i Smørum klockan två på natten mellan onsdag och torsdag. Han upptäcktes av stallets ägare när han stod och rörde vid en av hästarna på ett sexuellt sätt.

Det blev en dramatisk jakt. Mannen flydde först till fots och lämnade sin bil vid stallet. Stallägaren flyttade då sin egen bil så att den blockerade mannens för att han inte skulle kunna köra därifrån. Det dröjde inte länge innan mannen kom tillbaka i en taxi och satte sig i sin egen bil för att köra iväg. Han tryckte gasen i botten och krockade med stallägarens bil så att den flyttades och han kunde köra från platsen.

Nu var dock polisen inkopplad och den polis som patrullerade området upptäckte gärningsmannens bil och stoppade den varpå de kunde gripa mannen.
Det kan nu bli möjligt att åtala mannen för både narkotikainnehav, olovlig körning, krockningen av stallägarens bil och brott mot djurskyddslagen.

Nyligen, den 11 september, bröt en ännu oidentifierad man sig in i stallet hos ridskolan i Holbaek, där han misshandlade ett dräktigt sto så våldsamt att hon måste avlivas dagen därpå. Den förövaren filmades av ridskolans övervakningskamera.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.