Bröderna Zetterman om livet efter Ryttareliten

Bröderna Alexander och Daniel Zetterman blev rikskändisar långt utanför ridsportvärlden efter serien Ryttareliten där man fick följa deras familj under en svår tid efter en uppslitande skilsmässa. I tidningen Expressen/Kvällsposten berättar de idag om hur livet sett ut efter tv-serien.

I SVT-serien Ryttareliten som sändes för sex år sedan fick man följa bröderna Daniel och Alexander Zetterman genom kampen för en landslagsplats samtidigt som de tvingades sälja sina topphästar och familjen gick igenom en tuff tid efter en uppslitande skilsmässa. Framförallt äldsta sonen Daniel var bitter på sin pappa, Royne Zetterman. Nu säger Daniel i ett reportage i tidningen Expressen/Kvällsposten:

– Man behöver inte ha den där ilskan längre.

Idag är gården i Skåne såld och Daniel har ett nytt liv i Florida, Alexander i Frankrike.

Alexander berättar att han tittade på SVT-serien häromdagen:

– Min tjej såg det aldrig, därför fick jag genomlida en timme nu. För min egen skull var det en jävla pärs. När jag var 23 år gammal var jag inte heller så utåtriktad som person. Det tärde en del på en faktiskt men det har också utvecklat mig mycket som person. Det var lyckat.

Båda bröderna blev något av omslagspojkar efter tv-serien.

Daniel som nu är 34 år bor i Florida och gifte sig för ett år sedan med amerikanska Alyssa. De driver ett företag tillsammans där Daniel tränar, tävlar och förmedlar hopphästar.

Alexander har flyttat sin verksamhet till Frankrike och har startat om med en ny uppsättning hästar som han har nått fina framgångar med.

Alexander Zetterman – Lucky Lisa. Foto: Fredrik Jonsving (arkivbild)

– Det har varit ett viktigt år för mig själv att bara komma tillbaka i stimmet och hålla sig varm i kläderna på den här nivån. På den här nivån är det så små marginaler och därför gäller det att ha det i kroppen även om man har gjort det förut så måste det övas på hela tiden, säger han i reportaget.

Båda tror att Ryttareliten har haft stor betydelse för ridsporten.

– Helt plötsligt kom de fram folk som sa att de inte hade någon aning om hur det var, ”vad coolt det var” sa de. Det kom fram människor som jag gick i skolan med och sa ”förlåt för att jag sa dumma saker om hästar, det såg jättefräckt ut på tv”, säger Daniel till Expressen/Kvällsposten.

– Båda jag och Alexander hörde från många unga grabbar som fann lite mer motivation att fortsätta eftersom att det kan vara ganska ensamt som kille i sporten.

Läs hela artikeln i Expressen/Kvällsposten > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.