Cannabis för hästar – nästa stora grej?

Ett företag vill lansera cannabisprodukter för hästarna. Efter en ridolycka fick grundaren själv hjälp av cannabis och hoppas nu kunna omsätta det för hästar.

Torontobaserade företaget CannaHorse, “created for horse people, by horse people,” (skapat av hästmänniskor för hästmänniskor) tror (eller hoppas) att cannabis ska bli nästa stora grej inom hästhälsa.
– Med mer än femton miljoner hästar i Nordamerika och Europa är marknaden för hästhälsa en växande miljardindustri. Vi ser möjligheten att ta kraften i cannabis som fungerat för människor och andra djur in i hästarnas liv, säger Warren Byrne, grundare av CannaHorse.

Förra veckan annonserade företaget fyra produktserier för att behandla smärta, inflammation, oro, återhämtning efter träning och allmänt välbefinnande. Produkterna är dock inte lagliga ännu och mycket forskning återstår.
I nuläget är också cannabis dopingklassat.
Hästarnas känsliga matsmältningssystem kräver också noggrann forskning, men Byrne tror att just cannabis kan vara mer skonsamt än många av de preparat som används idag.

Byrne själv intresserade sig för cannabis till hästar efter att han varit med om en ridolycka och blivit hjälpt av cannabis för smärtlindring.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.