Carl-Walter Fox. (Arkivbild) Foto Fredrik Jonsving

Carl- Walter Fox siktar på finalplats i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Nu siktar Carl-Walter Fox på finalplats i Lövsta Future Challenge. Två av hästarna som är med insjuknade under tävlingarna i Spanien i vintras.

Det är ett rekordstort antal 6-åriga hästar som kommer till start i säsongstarten av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Traditionsenligt avgörs det första kvalet under den populära unghästtävlingen Champion of The Youngsters 25-29 augusti.

Det är dags att dela ut de första fem biljetterna till finalen som går av stapeln under Gothenburg Horse Show i slutet av februari 2022. Champion of the Youngsters firar 10-årsjubileum i år och som vanligt har det varit ett hårt tryck på att få en startplats. En ryttare som inte kommer vara sysslolös i är Carl -Walter Fox, som har hela fem 6-åriga hästar till start.

– Jag ser verkligen fram emot att få starta Lövsta Future Challenge med så många hästar. Tre av dem tävlade i Falsterbo men det känns som alla fem är i fin form. Egentligen tror jag att alla har det som krävs för att vara med bland toppen, men det är såklart mycket som ska stämma och det är väldigt hög konkurrens. Man ska komma ihåg att det ändå är unga hästar vi sitter på, så mycket kan ju hända.”

2018 tog sig Carl- Walter hela vägen till finalen i Göteborg, då med godkända hingsten Diero Lux N. Nu har hans sambo Stephanie Holmén tagit över tyglarna och ekipaget har placeringar i internationella 1.50.

– Rutinen som finalen gav oss har helt klart betytt mycket. I Sverige finns det inte så många internationella tävlingar där unga hästar får följa med, så som det finns nere i Europa. Därför får de hästarna ofta ett försprång eftersom de redan fått internationell rutin när de kommer upp i svåra klasser. Därför är det så bra att den här chansen finns.

Två av hästarna som är med till Champion of the Youngsters insjuknade under tävlingarna i Spanien i vintras, men är nu back in business.

– Det är egentligen otroligt vad lite de ändå tappade. Det är otroligt fina hästar allihopa och jag är även tacksam att jag har en så bra partner som MTG Stables med mig som ger mig möjlighet att tänka långsiktigt med hästarna. Nu är årets mål en finalplats i Lövsta Future Challenge. Chansen att få introducera de lite yngre hästarna för en internationell tävlingsmiljö som Gothenburg Horse Show erbjuder är som sagt värt mycket.

Under Champion of the Youngsters tävlar de 6-åriga hästarna två kvalklasser, en på onsdag och en på torsdag. De bästa 28 ekipagen går sedan till lördagens final där de 5 bästa hästarna får en startplats till Gothenburg Horse Show.
Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar är öppet för 6-åriga hästar. De tävlande rider om de 11 prestigefyllda finalbiljetterna till Gothenburg Horse Show. Fem delas ut under helgens Champion of The Youngsters, fem under Breeders Trophy och dessutom får vinnaren av SWB Stallion Trophy en startplats i finalen. I Scandinavium möter de svenska hästarna tio inbjudna internationella unghästar.

Champion of the Youngsters, regler, startlistor och resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.