Charlotte Dujardin på Flyinge samt med Valegro vid EM 2015. Foto Roland Thunholm/Hippo Foto - Dirk Caremans

Charlotte Dujardin kommer till Sverige igen

Fenomenala olympiska mästarinnan Charlotte Dujardin har gjort succé tre år i rad som testryttare av 4-åriga SWB hästar i samband med Breeders Trophy. Så varför ändra på det? I september kommer Charlotte tillbaka för en fjärde testridning och många håller så klart tummarna för att hon också ska välja att delta i Saab International Grand Prix.

Brittiska dressyrryttaren Charlotte Dujardin är mest känd för sina framgångar med Valegro, men är åter i toppen med Mount St. John Freestyle och har fler unga förmågor på gång. Här i Sverige har vi dock aldrig fått se henne tävla. Hon skulle ha ridit världscupfinalen i Göteborg 2016, men på grund av en ägartvist kring hästen Uthopia blev deltagandet inställt.

Nu väcks ett litet hopp i samband med att hon för fjärde året i rad medverkar som testryttare på Flyinge och Breeders Trophy i höst.

– Jag älskar att rida unghästar och att få dem att utvecklas, sa Charlotte Dujardin vid testridningen i fjol.

I år kommer testridningen att ske under vecka 39, samma vecka som Saab International Grand Prix avgörs. Om Charlotte kommer att ställa upp i de internationella klasserna återstår att se. Helén Uddefors, vd på SWB, berättar i ett pressmeddelande att man lobbar för att få Charlotte att även vara med och tävla.

Testridningen av segrande Springbank II VH var förra årets stora höjdpunkt, när Charlotte meddelade att hon var beredd att byta ut sin fästman mot hingsten.

I dagsläget har licens lösts för ett tiotal hästar och kvalen har börjat i och med unghästtesterna.

– Vi såg ett par riktiga fynd bland de treåriga gångartshästarna i fjol. Det är inte omöjligt att det blir samma succé igen, säger Helén Uddefors i pressmeddelandet.

Biljetterna till Breeders Trophy släpps i slutet på maj. Tidigare har det varit fullsatt vid testridningen.

Kval och finalregler 2019 > > >

Se Ridenews senaste reportage från hingstvisningen på Flyinge. Massor av bilder och personliga krönikor. > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.