Foto Kim C Lundin, Catharina Hansson

Se Charlotte och Carl tagga inför Windsor

I helgen tävlar Peder Fredricson och Henrik von Eckerman i Royal Windsor Horse Show och i dressyren kan man bland annat se Carl Hester och Charlotte Dujardin.

I helgen tävlar Peder Fredricson och Henrik von Eckerman i de femstjärniga hoppningarna i Royal Windsor Horse Show i England. Peder har inte avslöjat vilka hästar han har med sig men Henrik är listad med Beezie, Best Boy och Tovek’s Mary Lou. I år slår tävlingarna rekord i prispengar med närmare 5,4 miljoner (500 000 euro) i prissumma i Grand Prix             en och totalt 9,3 miljoner (875 000 euro) i tävlingen.

Speciellt för i år är att man firar 200-årsjubileet av Drottning Victoria med en 90-minuter lång föreställning som speglar den viktorianska eran. Det blir en jätteshow med artister och dansare, 500 deltagare och 400 hästar.

Det blir även fyrstjärnig världscup i fyrspann där både Axel Olin och Fredrik Persson deltar och en fyrstjärnig distansritt.

I den internationella fyrstjärniga dressyren deltar en ovanlig skara ryttare från bland annat Iran och Singapore, men även Storbritanniens egna stjärnor med Carl Hester och Charlotte Dujardin i spetsen. Charlotte rider Erlentanz och Carl startar Nip Tuck som nu är igång igen efter ett års vila.

Se en film inför Windsor med Carl och Charlotte här:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.