polis olycka trafik brott vanvård misshandel djurskydd

Dog i trafiken på väg till SM – nu utreds narkotikabrott

Ponnyn Tova dog i den våldsamma olyckan där lastbilen träffades av en långtradare på väg till SM i Falsterbo och hennes ägare Thelma skadades. Nu utreds föraren av långtradaren för narkotikabrott.

Tidningen Ridsport berättade igår om tragedin på E4 där 14-åriga Thelma Bergström och hennes mamma Nina Bergström i sin B-kortslastbil träffades av en tung långtradare på väg mot SM i Falsterbo. Långtradaren träffade hästbussen med stor kraft och de kastades genom mittvajern över till mötande körfält. Thelma svimmade och har fått vårdas på sjukhus. Men den stora tragedin var att ponnyn It Takes Love, ”Tova”, dog i olyckan.

Nu rapporterar Norrköpings Tidningar att lastbilschauffören som är i 30-årsåldern misstänks för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri. Han greps efter olyckan men efter förhör försattes han på fri fot. Misstankarna kvarstår dock.

– Det har tagits ett drogtest som nu ska analyseras, säger Martin Hedberg vid Linköpingspolisen till NT.

I lastbilshytten hittade polisen preparat som analyseras för att se om det rör sig om narkotikaklassade medel. Polisen har även tagit lastbilen i beslag för en teknisk undersökning.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.