Dubbelseger för Isabella Tovek, härlig revansch för Johanna Due-Boje i Lövsta Future Challenge

Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj vann en trygg seger i unghästklassen och Isabella Tovek tog både första och andra plats i ungdomsklassen när Lövsta Future Challenge andra kval avgjordes idag.

Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj vann med god marginal på 72,549 procent i andra kvalet av Lövsta Future Challenge för unga hästar. Närmast var Ida-Linn Lundholm och Empire på 67,990 procent.
Detta var lite av en revansch för Johanna som hade otur på Strömsholm, då Mazy bet sig i tungan och uteslöts. Trea var Kristian von Krusenstierna med It´s Ad Hoc
67.010 procent.

I klassen för unga ryttare var det jämnt i toppen, men Isabella Tovek hade marginalerna på sin sida och segrade i sin säsongsdebut med Happiness på 67,794 procent. Tvåa var – Isabella Tovek (!). Med Sam Donnerhall red hon ihop 67,696 procent.
– Båda hästarna kändes fina idag. Mitt mål för året är en finalplats i Friends och vi siktar även mot en plats i EM-laget. Självklart vore det även fantastiskt kul att få rida Lövsta Future Challenge International under Stockholm Horseweek med”, säger en glad Isabella i pressmeddelandet från Lövsta.

Alva Lander med Herbie Hancock Graftebjerg slutade på tredjeplats, strax efter Isabella med 67,598 procent.

Samtliga resultat > > >

Dubbelseger med första och andra plats för Isabella Tovek i ungdomsklassen före trean Alva Lander.
Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj andra kvalet av Lövsta Future Challenge för unga hästar.
Placerade i Lövsta Future Challenge andra kval för unga hästar i Linköping idag: Johanna Due-Boje, Ida-Linn Lundholm, Kristian von Krusenstierna och Anna Svefors.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.