Foto Kim C Lundin, FEI/Richard Juillart

Efter branden – nu håller Sönke Rothenberger clinic i Sverige

Branden som krävde fem hästars liv har stannat tiden och vänt livet upp och ner för dressyrfamiljen Rothenberger i Tyskland. Men livet går ändå vidare och i maj kommer OS-, VM och EM-medaljören Sönke Rothenberger till Sverige för en clinic.

Planerna för Sönke Rothenbergers clinic var klara och Lovisa Degreef Beselin var precis på väg att skicka ut inbjudningar och lägga ut information. Då kommer nyheten om storbranden på familjen Rothenbergers anläggning, med fem döda hästar, tre körda till veterinärklinik med brandskador och en dramatisk morgon där Sönke och hans syster kämpade för livet med att rädda så många hästar som möjligt.

Familjen försöker nu samla spillrorna av gården och få livet att börja fungera igen. Och i maj kommer Sönke som planerat att komma till Sverige för att hålla clinic i Enköping tillsammans med Equestrian Academy. Blott 24-årige Sönke har flera lagguld – i OS 2016, VM 2018 och EM 2017, där han också tog individuella silvermedaljer i både Specialen och küren.
– Sönke kommer i clinicen att koncentrera sig på det som ger sådan inspiration att många kan rida Grand Prix om man har en klar väg och jobbar hårt, berättar Lovisa Degreef Beselin.
– Vi kommer att ha ett ponnyekipage som rider och sedan ekipage från St Georg till Grand Prix.

Clinicen hålls på engelska. Biljetterna släpps idag 11 mars.

Efter branden: Rothenberger berättar om kaos och tacksamhet

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.