Arkivbild. Foto: Kim C Lundin

Efter djurskyddsanmälan – statsstuteriets chef avgår

Två unga hingstar reds på ett sätt som inte var ”hästvänligt” och den som instruerade ryttarna var chefen själv för statsstuteriet.
Nu avgår hon.

Den 13 april filmades ett ridpass på det tyska statsstuteriet i Nord Rhein-Westfalens ridskola Warendorf som kritiserats då man anser att ”icke hästvänliga metoder” användes. En av hästarna gick i alldeles för kort form och hjälptyglar användes också för att hålla ihop hästarna. Vid tillfället var det anställda som tränade unga hingstar och instruerades av statsstuteriets chef Kristina Ankerhold.

Filmerna skickades till det tyska ridsportförbundet som gjorde en anmälan om brott mot djurskyddslagen och detta håller nu på att utredas.

Kristina Ankerhold kommenterade händelsen med att det var en speciell situation med unga hingstar och trängsel i ridhuset. Kort därefter kom det upp skyltar på anläggningen med ”Filmning och fotografering förbjuden”.

Men nu meddelar regionens jordbruksministerium att Kristina Ankerhold har begärt omplacering och att man kommer att hörsamma hennes begäran.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.