Efter hundattacken: Klubbens medlemmar samlade in 65.000

Hästen Hope skadades svårt när hon och hennes unga ryttare attackerades av två män som bussade sina kamphundar på dem i närheten av Hufvudsta ridskola i vintras. Nu har ridklubbens medlemmar och vänner gjort en stor insamling och bidrar med 65.000 kronor till Hopes veterinärkostnader och rehabilitering.

”Det är ett bevis på kärleken som vi har till hästarna och till varandra”.

Det var i vintras som två män bussade sina kamphundar på hästen Hope och hennes 15-åriga ryttare när de skrittade i närheten av Hufvudsta ridskola. Hope fick panik och rusade med hundarna hängande i hasorna hem till stallet. Ryttaren ramlade av och blev chockad men klarade sig utan fysiska skador.
Polisen har inte lyckats hitta några misstänkta, trots att signalement har gått ut bland annat genom tv-programmet Efterlyst.

Hope har fått gå igenom flera operationer, bland annat en transplantation för att försöka läka bettskadorna från hundarna. Hon har även drabbats av hjärtproblem till följd av stressen och de långa vistelserna hos veterinär. Hufvudsta Ridskolas ägare Linda Holtz och Davina McVey Gillion har haft en tuff period med många turer till kliniken.

Alla medlemmar i Hufvudsta ridklubb har varit mycket tagna av händelsen och man kände att man ville göra något för att stötta ridskolan i krisen. Genom Facebookgruppen Hjälp Hufvudsta Ridskola efter hundattacken med 443 medlemmar har man tillsammans lyckats skrapa ihop 65.000 kronor som skänkts till Hufvudsta Ridskola.
– 64 890 kronor samlade alla eldsjälar in till Linda, Davina och ridskolan, säger Sara Hesslid, en av initiativtagarna.
– Jag vill från djupet av mitt hjärta tacka alla fantastiska människor som bidragit, säger My Bergsten, en annan initiativtagare. Alla som skänkt en slant, bjudit in vänner och bekanta. Lämnat fina lyckönskningar och massor kärlek.

– Det finns en otrolig stämning i den här klubben, som är väldigt stark och otroligt kärleksfull, säger Sara. Alla frågar Linda och Davina hur de mår och hur Hope mår. Det är en väldigt stark gemenskap här och den blir extra stark när något sådant här händer.
– Den här ridskolan har varit ett hem för mig sedan jag var liten, säger My. Jag brinner verkligen för den, den är en del av vem jag är.
– Vi ville visa Hufvudstaandan, att vi tar hand om varandra i vått och torrt och att vi är många som tänker på Hope, Linda, Davina och ridskolan, berättar Sara.
– Insamlingen har blivit ett jättefint bevis på den gemensamma kärleken som vi har till hästarna och till varandra, tycker My. Många i stallet är stolta över insamlingen och tackar för initiativet.

Pengarna kommer att sättas på ett särskilt konto och går i första hand till Hopes veterinärkostnader och rehabilitering. Allt kommer att redovisas noggrant.
– Hon är inte färdigbehandlad ännu, så vi vet inte vad det kommer att sluta på, säger Hufvudsta ridskolas VD och delägare Davina McVey Gillion. Hittills har veterinärkostnaderna med råge passerat vad försäkringen täcker.

När insamlingen lämnades över blev Linda och Davina både chockade och överväldigade.
– Vi var mållösa, säger Linda Holtz, ridskolechef och ridskolans andra delägare. Vi började gråta när vi läste igenom alla hälsningar.
– Det känns verkligen fantastiskt att alla är med oss och finns där för oss, säger Davina. Vi känner en otrolig stöttning.
– Det har varit ett tufft år, men vi är glada att Hope är på bättringsvägen, även om det kommer att ta tid, säger Linda.

Hope är ett svart hannoveranersto, född 2007, e. Hofrat, u. Haupstutbuch Diora Divina, e. Donnerhall. Hon är född i Tyskland och har tävlats upp till medelsvår dressyr av Linda Holtz.

Se inslaget i TV4 där Davina McVey Gillion och Hufvudsta ridklubbs ordförande Anna-Karin Persson berättar om hundattacken >>>

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.