Henrik von Eckermann - Glamour Girl

EHV-1: Nu stänger man tävlingsplatsen även i Florida

Med anledning av det aggressiva utbrottet av viruset EHV-1 i Europa stänger man nu tävlingsplatserna i Wellington för nya hästar.

Bara de hästar som tidigare tävlat i Wellington, Florida – hästar som alltså fortfarande befinner sig i i det kringliggande området – får nu komma in på tävlingsplatserna där. Nedstängningen sker med anledning av EHV-1, och vad som verkar vara en mer aggressiv form av viruset, i Europa.

Nerstängningen omfattar Palm Beach International Equestrian Center (PBIEC) och Equestrian Village där nu Winter Equestrian Festival (WEF) pågår och Adequan® Global Dressage Festival (AGDF).

Alla hästar som släpps in på området måste skriva på ett intyg om att hästarna inte tävlat på andra platser i Florida eller varit i kontakt med andra hästar inom tio dagar innan ankomsten. De måste också ha ett veterinärintyg som är högst sju dagar gammalt. Alla hästar på tävlingsplatsen ska tempas två gånger om dagen och veterinärer kommer att göra slumpvis kontroller.

Man uppmanar alla att stoppa eventuella planerade importer av hästar från Europa och att nyligen importerade hästar ska isoleras och övervakas. Hästar som importerats från Europa de senaste 14 dagarna kommer inte att släppas in på området.

Det finns inga rapporterade fall av EHV-1 i Wellington.

I Ocala (55 mil från Wellington) har man haft ett fall av EHV-1, dock ej den neurologiska varianen som drabbat Valencia.

Alla hästar som får feber av okänd eller misstänkt anledning måste rapporteras till tävlingsledningen. Man kommer att ha veterinärer och isoleringsstallar tillgängliga.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.