Elisa Thorell och Andreas Eriksson hade en riktig skräckupplevelse på nyårsnatten. Foto: Privat

Elisa fick se sina hästar bli påkörda – nu läggs utredningen ner

Tidigare i veckan berättade Ridenews om Elisa Thorell som fick se tre av sina hästar bli påkörda av en bil på nyårsaftons natt. En av hästarna fick avlivas på platsen och två blev allvarligt skadade.

I helgen kom beskedet: Utredningen kring olyckan är nedlagd.

– Att polisutredningen är nerlagd tycker jag är konstigt då dom inte har pratat med alla vittnena som såg att bilföraren körde i hög hastighet och kunde se hästarnas reflexer från långt avstånd. Och så har de inte pratat med min sambo som var millimeter från att bli överkörd av bilen! Vi har så klart gått till polisen och nämnt detta så vi får se vad som händer! Någonting känns väldigt fel med hur det har skötts, säger Elisa.

Hon och sambon Andreas Eriksson gjorde allt de kunde för att uppmärksamma bilföraren på hästarna på vägen, bland annat med varningsblinkers och blinkande helljus med hjälp av sina vänner i bilen. Föraren hann aldrig stanna. Två av hästarna hölls av Andreas. Tre av Elisa. Det var dessa tre som kördes på, varav valacken Stirling fick avlivas av jägare på plats.

De andra två hästarna läker bra, och kommer förhoppningsvis bli återställda.

– Vi kämpar på, är väldigt utmattade men ska börja försöka starta upp den vanliga vardagen igen! Hästarna kämpar på och det går åt rätt håll med sårläkningarna, säger Elisa.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.