Foto: Kim C Lundin

Falsterbo satsar mitt i krisen – men inställda tävlingar gör det svårt att kvala

Falsterbo Horse Show har meddelat att man är fast beslutna att genomföra tävlingarna i juli. Idag meddelade man också att man investerar i nytt underlag på dressyrarenan.
Samtidigt säger flera ryttare runt om i landet som gärna vill vara med i Falsterbo att de inte kommer att kunna kvala när alltfler tävlingar ställs in.

Nu skriver Falsterbo Horse Show i ett nytt pressmeddelande att man investerar i nytt underlag på dressyrarenan och fortsätter att satsa för fullt framåt mot sommarens tävlingar.

Samtidigt höjs nu flera röster från ryttare runt om i landet som gärna vill vara med i Falsterbo men inte kan kvala när alltfler tävlingar ställs in. Det gäller framförallt i norra Sverige men även i Stockholmsområdet. Tävlingsarrangörerna i Skåne verkar ännu så länge mer uthålliga/modiga/dumdristiga (stryk det som ej önskas).

Den nya banan i Falsterbo har tagits fram i samarbete med Lars Roepstorff, professor i biomekanik vid Sveriges Lantbruks Universitet (SLU) och han ska under våren besöka anläggningen för att göra mätningar med den ”mekaniska hoven”.
– Den nya banan kommer att konstrueras på samma sätt som träningsbanan från 2019. Den banan visade mycket goda kvaliteter när den testades. Jag bedömer därför att årets bana har alla förutsättningar att bli precis lika bra och kommer att kunna uppfylla högt ställda krav från alla inblandade, säger Lars Roepstorff.

Falsterbo Horse Show 2020 hålls 4-12 juli.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.