TDB länsades på nästan två miljoner.

Fängelse och skadestånd för stöld från TDB-konton

Svenska Ridsportförbundet meddelar  att Västerås tingsrätt meddelat dom i fallet med stöld från TDB-konton. En tidigare kanslianställd har fällts för förskingring.

Stöld från TDB-konton

På torsdagen meddelade tingsrätten i Västerås dom i fallet med förskingringen av medel i TDB, Tävlingsdatabasen. En tidigare anställd på Svenska Ridsportförbundets kansli döms till fängelse i 1 år och 4 månader samt att betala skadestånd till förbundet på 1 960 510 kronor.

Annika Tjernström, generalsekreterare i Svenska Ridsportförbundet, kommenterar domen:
– Det är mycket tråkigt att enskilda kontoinnehavare i TDB och vi som förbund har blivit utsatta för detta men bra att vi fått ett avslut och kan gå vidare.

Det är nu knappt ett år sedan oegentligheterna med stöld från TDB-konton upptäcktes.
Överföringarna hade skett under en längre tid med mindre summor varje månad och därför inte väckt uppmärksamhet.  Totalt rör det sig om en större summa pengar, dryga två miljoner kronor, som drabbat såväl förbundet som enskilda kontohavare. De kontoinnehavare som är drabbade har fått de förskingrade medlen återbetalda. Enskilda TDB-kontoinnehavare har hållits skadeslösa.

De pengar som olovligen har förts över från TDB har tagits ut från konton som inte har använts på senare tid. För att genomföra de här transaktionerna krävs ingående kunskap om hur systemet administreras och fungerar. Arbetsrutinerna för TDB och ekonomiuppföljning har setts över och skärpts.

Källa SvRF

Tidigare förbundsanställd åtalas – tog pengar från TDB-konton

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.