Fast i Argentina i coronakrisen – red för att ta sig hem

Hon fick rida genom svår och oländig terräng för att ta sig hem från Argentina. Totalt reste hon i närmare två dygn bara för att ta sig till flygplatsen.

19-åriga brittiska Annabel Symes var i argentinska Patagonien för att arbeta på en ranch. När alla gränser började stängas ner på grund av coronakrisen var hon på väg att bli fast i landet utan möjlighet att ta sig hem.

För tidningen Horse & Hound berättar hon hur hon tog sig hem till England igen genom att rida en halv dag genom svår terräng för att ta sig till närmaste plats där hon kunde resa vidare.

Annabel skulle egentligen att flugit hem i slutet av april men så stängdes gränserna.
På en dålig förbindelse med satellittelefon fick hon kontakt med brittiska UD och de hjälpte henne att lägga upp en extrem resplan där hon fick rida en halv dag för att ta sig till närmaste väg. Därifrån reste hon med taxi i nio timmar. Ytterligare 17 timmar i buss till flygplatsen i Buenos Aires. Från Buenos Aires flögs hon hem till Storbritannien.

Det framgår inte om hon kunde flyga reguljärt hem eller om hon hörde till de britter som togs hem med specialchartrade plan.

Mark Kent, brittisk ambassadör i Argentina, säger till Horse & Hound:
– Det blev några imponerande och krävande resor för de britter som skulle ta sig till sitt flyg i Buenos Aires. Annabels resa var extraordinärt lång och osäker från en extremt avlägsen plats i Patagonien. Jag är imponerad av hennes uthållighet och okuvlighet.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.