Maria Gretzer och Fecybelle i Falsterbo Foto: Kim C Lundin

Fecybelle är i goda händer – vi ÄLSKAR Karl Cooks besatthet av packning

Amerikanska hoppryttaren Karl Cook – bland många mer känd som tv-stjärnan Kaley Cuoco från Big Bang Theorys make, men i hästkretsar kanske mer känd för sin senaste 1.50-seger i Blenheim – köpte nyligen en av Sveriges stoltheter. Det var Maria Gretzer och Shane Careys extremt framgångsrika sto Fecybelle, felfri i alla starter det senaste halvåret och galet segerrik, som fick ta flyget till USA.

Nu läser vi på hoppsajten Noëlle Floyd att Karl har lite OCD när det gäller att packa ordentligt då han ska ut och resa med hästarna. Det gör genast att vi känner oss tryggare inför Fecybelles framtid i USA.

Se här bara:

• ”Alla mina träns är skräddarsydda och gjorda för speficika syften. Allt matchar”, berättar Karl.

• Han har ett brett sortiment av tyglar, supertunna, olika tjocklekar av släta tyglar, gummityglar och både gamla och nya som har olika känsla.

• ”Sadlarna är numrerade och hästarna har en första, andra och tredje sadel”, säger Karl. ”Vi märker även gjordarna med tejp i gult, rött eller blått beroende på storlek.”

• ”Vi har med oss alla våra maskiner när vi reser. Chockvågsterapi, andningskompressor, lasermaskiner. ”

• ”Vi reser alltid med en väska där vi har alla hästarnas slitna skor. Så om de tappar en sko har vi en motsvarande.”

• ”Vi har vanligtvis med eget hö hemifrån så att vi inte behöver byta.”

• I ring bagen (väskan man tar med till framridningen) finns olika nosgrimmor, gummiband, säkerhetsnålar, kam, sax, håltagare om vi behöver ett extra hål. Öronproppar, vaselin till bettet, olika tyglar, en rosa tur-hovkrats.

 

Läs hela storyn hos Noelle Floyd > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.