ukraina nonsens häst

FEI utvecklar stödet till Ukraina

I februari beslutade FEI att ge 1 miljon schweizerfrancs i stöd till Ukrainas ridsport. Pengarna har bland annat används för att upprätta ett gränscenter mellan ukrainska Lviv och polska gränsen där man tar emot hästar för flytt in i EU och gått till hjälpsändningar med foder och strö till hästar i landet. Man har också evakuerat det ukrainska voltigelaget.

Det amerikanska ridsportförbundet har samlat in 100.000 dollar till in hjälpfond för Ukraina och finansierat akut-kit med veterinärmaterial som satts ihop av FEI:s veterinära avdelning och distribueras i Ukraina för de hästar som finns kvar där.

Nu har FEI också lanserat en solidaritetsfond, FEI Solidarity Relief Fund, som ska arbeta långsiktigt för att säkra ridsporten för Ukraina. Där har man bland annat instiftat fyra stipendier för ukrainska ryttare som på så sätt får möjlighet att träna och tävla. Stipendierna går till hoppryttarna Oleksandr Prodan och Anastasia Bondarieva samt dressyrryttarna Danylo Konovalov och Diana Borovyk – som har en inbjudan till YR-tävlingen i Aachen i sommar.

 

Diana Borovyk och Baby Royal vid YR-EM i Oliva. Foto FEI/Lukasz Kowalski.

 

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
https://helpukrainehorses.eu/

– – – – – –

AUKTION FÖR UKRAINA

AUKTION FÖR UKRAINA

Ridenews håller tillsammans med tidningen Kentaur på att sätta upp en välgörenhetsauktion för hästarna och ridsporten i Ukraina – några objekt har redan lagts upp, så det är fritt fram att börja buda. Auktionen fylls på varje vecka.
Pengarna går till Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation men också till punktinsatser för svenska initiativ med hjälpsändningar och transport av hästar i Ukraina och vid gränsen.
Länk till auktionen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.