Årets deltagare i Stjärnornas Hoppning. Fr v Amanda Edmundsson, Melissa Kinnmalm, Farao Groth, Saga Scott och Sofie Sarenbrant.

Fem stjärnor som ska hoppa på Friends

Fem kändisar ligger nu i träning för Stjärnornas hoppning på Friends Arena.

De fem kändisar som nu ligger i hårdträning för Stjärnornas hoppning på Sweden International Horse Show i Friends Arena är Amanda Edmundsson, Melissa Kinnmalm, Sofie Sarenbrant, Farao Groth och Saga Scott. Alla deltagarna har riderfarenhet sedan tidigare, men får en intensivutbildning under hösten under ledning av Lena Bredberg och Anna Wallberg.

– Årets kändisar har alla god ridvana, men för att klara pressen att hoppa en bana inför storpubliken i Friends Arena krävs mycket rutin – annars finns det risk att nervositeten tar över. Därför kommer de att få intensivträning i både dressyr och hoppning, säger tränare Lena Bredberg.

– Jag red på ridskola hela min barndom och hela min familj har varit engagerad i ridning och hästar. Nu är det nästan tjugo år sedan jag satt på hästryggen, så jag är förväntansfull och absolut skräckslagen! Jag är en oerhörd tävlingsmänniska så för mig är det här inte bara en kul grej, det är på blodigt allvar, I’m in it to win it, säger Farao Groth.

– Så länge jag kan minnas har jag tränat, tävlat och andats häst, men avslutade tävlandet när jag började med stor häst. Att vara med i Stjärnornas hoppning är enormt stort för mig. Jag förväntar mig att vinna detta, det är verkligen allt eller inget för mig, säger Saga Scott.

I finalen under Sweden International Horse Show den 1 december kommer ryttarna att coachas av Malin Baryard Johnsson och Henrik Johnsson.

 

Årets deltagare:

Amanda Edmundsson, känd från bland annat appen Tik Tok, där hon har 2,9 miljoner följare och från Instagram med drygt 200 000 följare. Från Linköping.

Sofie Sarenbrant, deckarförfattare som sålt över två miljoner böcker till 14 länder.

Melissa Kinnmalm, sexbarnsmamma, Youtuber och influencer. Från Norrköping.

Farao Groth, känd radioprofil som medverkat i Fångarna på fortet, Vardagspuls, Idol extra samt gästat Familjen Parnevik.

Saga Scott, influencer och TV-profil som deltagit i bland annat Farmen VIP och Stjärnkusken.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.