Fika och se LGCT Stockholm – ett sätt att skapa mer integration

Genom att matcha nya och etablerade svenskar på en fika och att se Longines Global Champions Tour i Stockholm vill man bidra till integration.

Cirka femtio personer ska matchas för att fika och gå på hästtävlingar tillsammans under söndagen av Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week.
Det är ett samarbete mellan Lövsta Future Challenge, Kompisbyrån och Stockholm Horse Week där nya och etablerade svenskar ska mötas och tillsammans gå på söndagens tävlingar.

– Vi vill att ridsporten ska kännas öppen och tillgänglig. Det här projektet bidrar till att få fler svenskar att ta del av sporten, säger Johan Pagerup, VD Stockholm Horse Week.

Kompisbyrån ordnar en kompisfika där de för samman nya och etablerade svenskar med gemensamma intressen. Först fikar de tillsammans för att sedan gå på tävlingarna ihop.

– Vi tror på mötets kraft att förena människor och ser fram emot att länka samman många nya vänskaper på plats på Stockholm Horse Week, säger Emma Hammar, grundare Kompisbyrån.
Kompisbyrån är en ideell organisation som i samarbete med näringsliv och offentliga aktörer arbetar för ökad integration. Genom att matcha nya och etablerade svenskar för en kompisfika, bidrar man till språkutveckling, en meningsfull fritid och jobb.

Initiativet kommer från Lövsta Future Challenge, partner till Stockholm Horse Week som är ridsportens ledande hållbarhetsaktör.

– Ibland glömmer man bort att en förutsättning för att vi ska klara av att förflytta oss mot ett hållbart samhälle är att vi kan arbeta ihop och att det finns tillit mellan människor. Kompisfika tycker vi bidrar till det, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week arrangeras 13–16 juni 2019 på Stockholm Stadion. Det blir hoppning och dressyr på högsta nivå för både seniorer och U25 ryttare väntar på Stockholm Stadion.

Läs mer om Kompisbyrån > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.