Foto Fredrik Jonsving

Fler svenska tävlingar ställs in efter nya restriktioner

Nu dras coronasnaran åt på nytt och tävlandet stryps i stora delar av Sverige – igår kväll tog förbundsstyrelse beslut om tävlingsstopp i ytterligare fyra regioner.

På torsdagen infördes lokala allmänna råd i ytterligare fyra regioner Dalarnas, Gotlands, Värmlands och Västmanlands län. Förbundsstyrelsen tog på torsdagskvällen beslut om inställda tävlingar i samtliga fyra regioner.

För alla som vistas i Dalarnas-, Värmlands- och Västmanlands län gäller även att avstå från att göra onödiga resor.

Beslutet gäller från den 12 november fram till 10 december.

Smittläget med anledning av coronapandemin förändras dag för dag, och Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridningen.

HÄR finns Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd per region

10 november

På tisdagen infördes lokala allmänna råd i ytterligare tre regioner Kalmar, Norrbotten och Västerbotten. Därutöver har region Blekinge infört egna råd. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslut om inställda tävlingar i samtliga fyra regioner.
I Västerbotten och Norrbotten togs även beslut om reserestriktioner.

Beslutet gäller från dagens datum 10 november till och med den 8 december.

5 november

På torsdagen kom besked om att ytterligare två regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. Det innebär att samtliga tävlingar i Södermanland och region Kronoberg län ställs in. Beslutet togs av förbundsstyrelsen på torsdagskvällen, och gäller fram till den 26 november.

3 november

På tisdagen kom besked om att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. Det innebär att samtliga tävlingar i Halland, Jönköpings län och Örebro län ställs in.

Beslutet togs på tisdagen av förbundsstyrelsen och gäller från dagens datum till och med den 24 november.

Enligt beslut den 30 oktober genomfördes SM i hoppning på Grevagården, Skövde, som planerat.

29 oktober

På torsdagen kom meddelandet att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. De allmänna råden kommer att få konsekvenser även för ridsporten de närmaste veckorna.

Det innebär att samtliga tävlingar i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland ställs in, i dagsläget till och med den 19 november. Region Västra Götaland innefattar Västergötlands samt Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund.

Att ytterligare tre regioner omfattas av skärpta allmänna råd meddelades av Folkhälsomyndigheten och respektive smittskyddsläkare på torsdagseftermiddagen.

28 oktober

Ridsporttävlingar i Skåne ställs in så länge de nya allmänna råden gäller, i dagsläget till och med den 17 november.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.