öga, nonsens, brun, Sparven, Flip's Little Sparrow

Förgrep sig på hästar och hundar – hotas

Kusken som förgripit sig på hästar och hundar stängdes av men har nu fått tillbaka sin licens. Comebacken skjuts dock upp eftersom det finns en hotbild mot mannen.

Hösten 2020 åtalades två män för utpressning mot en travkusk. De påstod sig ha 170 filmer på när kusken begick övergrepp på hundar och hästar. Kusken erkände att han begått övergrepp och Svensk Travsport stängde av honom tills vidare.

Nyligen fick kusken tillbaka sin licens.
– Det är alltid svårt i sådana här lägen om någon har gjort något väldigt dumt. Ska de bli av med licensen för livstid eller på viss tid och i så fall hur lång tid ska det vara? sa Svensk Travsports jurist Göran Walmann till SportExpressen då.

Förra veckan kunde man läsa att han planerade sin comeback. Den har dock fått skjutas upp eftersom det finns en hotbild mot honom.
– Anledningen att vi strök är att ST kände att dom inte riktigt hade tillräckligt med tid för att ordna någon form av säkerhet. På grund av hot eller liknande så vill dom antagligen ha några vakter på plats, säger kusken till Trav365.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.