Tillsammans för en dag Professor Jan Jönsson och Stallmästare Jens Fredricson flankerade med de stiliga fanbärarna som förgyller SIHS-tävlingar Montage Foto: Kim C Lundin

Fredricson och Jönsson med Beridna Högvakten i clinic om hästvälfärd

OS-ryttarna och hästprofilerna Jens Fredricson och Jan Jönsson genomför en clinic om hästvälfärd tillsammans med och till förmån för Beridna Högvakten.

Beridna Högvakten slår ett slag för hästvälfärd

Under mottot ”rätt från början” genomför Föreningen för den Beridna Högvakten i samverkan med Försvarsmakten Livgardet, Ridskolan Strömsholm och Flyinge en unghästclinic med Jens Fredricson och Jan Jönsson. Det unika samarbetet med OS-ryttarna sker på Kavallerikasern vid Lidingövägen i Stockholm. Redan nu har över runt 400 skaffat biljett.

Unghästclinic 19 februari

Tanken är att ge uppfödare, utbildare och alla hästintresserade professionella tips, idéer och handfasta råd med sikte på de hållbara, användbara och förtroendefulla hästar som krävs för högvakten.  Det är lika användbart för privatryttare och ridskolor. Enligt Beridna högvakten så passar inte heta hästar, som ger Henrik von Eckerman och Peder Fredricson medaljer, för alla.

Föreningen för den Beridna Högvakten är ideell, äger och utbildar hästar med höga krav på gott temperament, som representerar organisationen i högvakter, parader och korteger. De är även ett stående inslag i tävlingarna under Sweden Horse Show.

Clinicen är öppen för allmänheten den 19 februari på sena eftermiddagen. Grindarna öppnas kl 17.15, clinicen börjar kl 18.00 och beräknas vara slut kl 20.00.

Bakgrund

Bakom denna clinic står Beridna Högvakten som har närmare 75 hästar i alla åldrar. Varje år måste de hästar som går i pension ersättas med färdiga nya hästar. Hästarna köps i de allra flesta fall in unga och måste då få bästa möjliga utbildning för sin kommande krävande tjänst. Det är sådan utbildning som clinicen nu ger fler möjlighet att få ta del av och inspireras av.

Innehåll

Syftet med clinicen är att ge besökarna tips, idéer och handfasta råd vad gäller utvecklingen av en hållbar och användbar häst som hyser förtroende för och har tillit till sin ryttare.

Clinicen tar upp moment som:

  • Tömkörning
  • Löshoppning
  • Undervisning av ryttare
  • Jens Fredricson demonstrerar till häst

Biljettintäkterna går oavkortat till Föreningens verksamhet.

Biljetter för 350 kr styck köper du här >>

Ridenews tidigare bloggare har skrivit om sin tid på Beridna Högvakten

Beridna Högvakten del 1

Information till dig som köpt biljett till Beridna Högvaktens Unghästclinic 19 februari

På grund av smittorisken (virusabort) är det inte tillåtet att besöka stallarna, vare sig före eller efter föreställningen. Tänk också på att inte medföra kläder eller skor som använts vid besök eller ridning i andra stall.

Praktisk information

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.