Malin Baryard Johnson och H&M Indiana efter målgång på VM Foto: Kim C Lundin

GCL-lagen släppta – Peder byter lag, Malin gör entré

Snart är det dags för en rykande färsk säsong av Global Champions League, som rids samtidigt som Global Champions Tour på arenor i hela världen. Nu har lagen tillkännagivits och det står klart att Peder Fredricson passar på att röra på sig.

Peder Fredricson väljer nu att lämna Prague Lions som han slutade nia med i fjol. Laget bestod då, utöver Peder, av Niels Bruynseels, Ales Opatrny, Gerco Schröder och Anna Kellnerova.

I stället går den svenske toppryttaren till Shanghai Swans. Därmed blir han lagkamrat med Daniel Deusser, Pius Schwizer, Shane Sweetnam, Kamal Bahamdan och Kim Emmen. Shanghai Swans slutade femma förra säsongen.

Debuterar

Men det är inte bara Peder som rör på sig. För svensk del är det också Malin Baryard Johnsson som faktiskt gör debut i ligan. Hon tar plats i Berlin Eagles med namn som Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt, Christian Kukuk, Lorenzo de Luca och Emil Hallundabaek.

Utöver det tävlar svenska Mathilda Karlsson i år för Hamburg Giants efter att förra året ha tävlat med Cascais Charms. Mathilda tävlar individuellt för Sri Lanka, där hon är född, men är uppväxt i Sverige.

Evelina Tovek stannar kvar i Scandinavian Vikings som slutade sjua i fjol.

Tufft motstånd

Segrarlaget förra året heter så mycket som London Knights. Och vad det verkar blir laget ett stentufft motstånd även i år. Nu har man nämligen rekryterat Max Kühner, som alltså ingår i laget tillsammans med Ben Maher, Olivier Phillipaerts, Nicola Phillipaerts, Martin Fuchs och U25-ryttaren Emily Moffitt.

I varje lag finns en U25-ryttare med syfte att bevara och utveckla unga talanger.

Tävlingarna hålls runt om i världen med start i Al Shaquab, Doha redan om en vecka.

Samtliga lag hittar du här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.