Gratis digital käpphästtävling – arrangören skänker pengar till barncancer

En ny digital käpphästtävling vill locka ryttare från hela landet. Det är gratis att vara med – men för varje deltagare skänker arrangören tio kronor till Barncancerfonden och Almers hus.

Och alla deltagare får rosett!

Med den nya tävlingen Agria Ponnyklubbs Glädjehopp vill Agria skapa glädje bland alla tävlingssugna i hela landet och samtidigt bidra till Barncancerfonden och Almers hus.

– Jag tror att det finns ett extra stort behov av att göra saker tillsammans, även om vi inte kan träffas på riktigt. Med Glädjehoppet vill vi skapa en rolig stund för alla käpphästryttare, och samtidigt bidra till välgörenhet, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst, Agria Djurförsäkring

Gör din alldeles egen All In, Flip´s Little Sparrow eller Cold Play

För att vara med i tävlingen behövs en käpphäst, en egen eller lånad. Det är kul att göra sin egen käpphäst och det finns inga gränser för vilken fin drömhäst den kan bli. Ha din favorithäst som förebild och ta hjälp av överblivna saker som en käpp, en strumpa, lite garn till man och pannlugg och ett band som kan bli träns – nål och tråd eller lim hjälper till att sätta ihop grejorna. Här finns fler tips om att hur man kan göra en egen käpphäst.

Bygg en hinderbana

Det behövs också en hinderbana med fem hinder, som kan tillverkas av nästan vad som helst! Det är säkrast med rivningsbara hinder som någon typ av bommar – kvistar, pinnar, eller ett kvastskaft till en sopborste eller skurmopp. Bommarna, som inte får vara för tunga, behöver placeras på något upphöjt, som en hink, stubbe, kon eller trädgårdsmöbel. Tänk på att inte bygga hinder som käpphästryttaren kan skada ryttaren på vid en eventuell rivning.  Här hittar du fler tips på hur du bygger en käpphästbana.

Du behöver också en mobilkamera eller filmkamera, och be någon som hjälper till att filma din ritt.

Så här går det till

I Agria Ponnyklubbs Glädjehopp kan alla som har en käpphäst vara med – tävlingen rids som en clear round, där alla felfria ekipage är vinnare. Anmäl dig till en av klasserna:

Klass 1: Hoppning 30 cm Clear Round

Klass 2: Hoppning 50 cm Clear Round

Klass 3: Hoppning 70 cm Clear Round

Särskilda bestämmelser

1. Klädsel: valfri.

2. Tävlingsbana: valfritt men helst utomhus, på gräs, grus eller sand.

3. Bär gärna nummerlapp (kan göras av ett vanligt papper med valfritt nummer).

4. Glöm inte att visa upp hästens pass för filmkameran innan start (passet kan göras av ett vikt papper och kan innehålla information som hästens namn, färg, stam, höjd och födelseår).

5. Skicka in din film senast den 7 juni. När du har filmat din ritt, och visat upp hästens pass för kameran, skickar du in filmen till oss.

Skänker pengar för varje deltagare

För varje käpphästryttare som anmäler sig så skänker Agria Ponnyklubb 10 kr till Barncancerfonden – ju fler som hoppar, desto mer pengar till Barncancerfonden och Almers hus! Här kan du läsa mer om vad Almers hus är.

Här hittar du all information om tävlingen.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.