Gunde Svan, Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson möttes på Grevlundagården. Resultatet kan du se på måndag. Pressbild

Gunde Svan möter Peder Fredricson

Vem är den större vinnarskallen av Peder Fredricson och Gunde Svan, tro? På måndag möts legendarerna i Gundes eget program i Tv4.

Det är i programmet ”I huvudet på Gunde Svan” som vi får se de två giganterna i ett öppenhjärtigt möte. Och visst verkar det blir lite tävling också om man ska tro trailern. Ser det inte ut som att Gunde Svan tar sig en liten ridtur barbacka – och utmanas av Peder? Mötet sker hemma hos Peder och Lisen på Grevlundagården.

Ridit förr

Men det är faktiskt inte första gången Gunde Svan väljer att varken möta eller utmana ryttare – och sig själv – i den sport han anser ligger längst från sin egen. 2013 utmanade Gunde ingen mindre än Malin Baryard-Johnsson i programmet. Den gången tävlade Gunde och Malin mot varandra i hoppning under Norrköping International Horse Show. Efteråt avslöjade han för Aftonbladet att ridning nog var den svåraste sporten han provat.

– Jag tror det. Kruxet med det här är att det spelar nästan ingen roll hur du själv gör vissa gånger, hästen har ett eget liv. Man har så mycket att tänka på, man ska mana på samtidigt som man ska titta och styra, sa han då till tidningen.

Genom åren har skidlegendaren Gunde träffat många svenska storheter från många olika sportgrenar. Nu kommer alltså turen till Peder Fredricson.

Mötet mellan Gunde Svan och Peder sänds på måndag klockan 20 – i Tv4.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.