Det blev inga svenska representanter i FEI:s grenkommitteer. Foto: Fredrik Jonsving

Ingen ny svensk representant i FEI

Det blir inga nya svenska representanter i FEI:s grenkommittéer. Det står klart efter att röstningen, som skedde online, har avslutats.

Så väl Lisen Bratt Fredricson som Patrik Kittel, Niklas Lindbäck och Ludwig Svennerstål ställde upp som kandidater för sina respektive grenar. Men när röstningen avslutats står det klart att ingen svensk fick de ärofyllda uppdragen inom det internationella Ridsportförbundet FEI.

– Jag tackade först nej för att bli kandidat då jag fick förfrågan eftersom min tid egentligen inte håller för fler uppdrag. Men jag sa ja till slut. Så jag är inte jätteledsen och jag tror Cian kommer göra det jättebra, kommenterar Lisen Bratt Fredricson om att det blir Irländaren Cian O’Connor som får uppdraget på hoppsidan.

För dressyrens del blev det den spanska ryttaren Beatriz Ferrer-Salat som valdes in. Patrik Kittel kommenterar valet såhär:

– Beatrice är duktig och jag har fullt förtroende att hon gör ett bra jobb.

För svensk del stod också Ludwig Svennerstål och Niklas Lindbäck till förfogade. Men platsen för uppdraget inom fälttävlan gick till britten  William Fox-Pitt.

Från det internationella ridsportförbundets sida ser man fram emot fyra givande år med de nyvalda.

– Det här är en kommitté som består av idrottare och röstas fram av idrottare. Kalibern och erfarenheten hos de nyvalda idrottarna är imponerande och kommer att säkra att utövare världen runt får fram sin röst och aktivt deltar i ridsportens utveckling. Jag vill också ta tillfället i akt och tacka de avgående kommittee-medlemmarna för deras enorma insats och stöd de här fyra åren, säger Sabrina Ibáñez, generalsekreterare hos FEI till förbundets hemsida.

Sedan tidigare sitter Maria Gretzer i FEI:s styrelse som ryttarrepresentant och FEI:s kansli Schweiz har glera svenska tjänstemän såsom Catrin Norinder och Göran Åkerström med flera.

Svenskar slåss om internationella uppdrag

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Här är de invalda

Hoppning: Cian O’Connor (IRL)

Dressyr: Beatriz Ferrer-Salat (ESP)

Fälttävlan: William Fox-Pitt (GBR)

Paradressyr: Angelika Trabert (GER)

Distans: Tarek Taher (KSA)

Voltige: Kristina Boe (GER)

Reining: Francesca Sternberg (GBR)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.