Douglas Lindelöw och Felicia Grimmenhag deltar i Musikhjälpen. Pressbild

Här är elitryttarna som medverkar i Musikhjälpen 2018

Musikhjälpen 2018 har dragit igång. Flera elitryttare har valt att medverka genom att auktionera ut så väl lektioner som annat hästrelaterat.

Hoppryttaren Douglas Lindelöw och pararyttaren Felicia Grimmenhag är två av elitryttarna som valt att engagera sig i årets Musikhjälpen. I samarbete med Agria Djurförsäkring finns det chans till en ridlektion för fyra personer med Douglas Lindelöw eller en inspirationsföreläsning med Felicia Grimmenhag.

– Det känns bra att vi tillsammans kan bidra till Musikhjälpen. Jag tror att många ryttare gärna skulle vilja träna för Douglas och nu har de chansen att få ta del av hans kunskaper om hållbar ridning. Att lyssna på Felicias historia är både gripande och hoppfull, hennes energi och målmedvetenhet är något som ingen borde missa, säger Agnes Fabricius, vd, Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.

Egen bössa

Felicia Grimmenhag vet hur det är när livet förändras. 2011 förlorade hon båda benen i en olycka med sin moped. Felicia var 17 år gammal när olyckan inträffade. Felicia har utöver sitt engagemang med försäkringsbolaget också startat en egen insamling. I sin blogg på Ridenews förklarar hon varför årets tema ”Alla har rätt att funka olika” lockar henne.

”Människor med funktionsnedsättningar är en av de mest diskriminerade grupperna i världen. Följderna blir bland annat fysisk- och social exkludering och även fattigdom. Hästarna har varit min väg till att hitta ett bra självförtroende och ridsporten har fått mig att känna mig inkluderad i en grupp som inte bara innefattar funktionshindrade. Där har jag känt mig som “ryttaren Felicia” och inte “funktionshindrade Felicia” vilket är en känsla som inte går att beskriva.”, skriver Felicia som valt att kalla sin bössa ”Hästsekten”.

Länkar

Musikhjälpen 2018

Här kan du se vad ditt bidrag räcker till

Felicias blogg

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.