Sadelstölder är ett återkommande problem. Foto: Fredrik Jonsving

Här är tekniken som stoppar sadeltjuven

Sadelstölder är ett genomgående och relativt vanligt förekommande problem i Sverige. Karolina Malmlöv är grundare till Sellamigo – en tjänst som försvårar för tjuven.

Det var när Karolina Malmlöv själv utsattes för sadelstöld 2017 som idén till Sellamigo föddes. Nu ligger plattformen där man kan söka på sadlarnas registreringsnummer uppe sedan februari i år.

– Sadelstölder är ett stort problem, ekonomiskt för sadelägaren men också känslomässigt för hästägaren när någon obehörig gått in i stallen hos hästarna. Stölder av sadlar är också problem för försäkringsbolag och polis, så vi har tagit fram ett system som motverkar stölder och underlättar arbetet för olika aktörer. Vi tror att lösningen på stölderna är just ett digitalt och globalt system, säger Karolina Malmlöv, grundare av Sellamigo, i ett pressmeddelande.

Karolina Malmlöv är grundare till Sellamigo. Pressbild

Tjänsten funkar liknande fordonsregistret. Sadelägare, försäkringsbolag, tillverkare, köpare och säljare kan söka på sadelns nummer för att se dess status. Det går också registrera sadlar som ännu inte finns i registret.

Trycket på tjänsten är redan nu stort. Bland annat är företaget numera en del av Science Parks inkubatorprogram.

– Vi är glada över att samarbetet med Sellamigo fördjupas och att vi tillsammans med Karolina och hennes team får möjlighet att utveckla verksamheten. Ridsport omsätter såväl nationellt som globalt stora pengar och det finns ett tydligt adresserat problem som Sellamigo har en konkret lösning på. Vi tror både på affärsidén och på entreprenören säger Henning Lindberg, affärsutvecklare, Science Park Jönköping.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.