Tävling! Inkomsterna går sedan oavkortat till världens barn.  Foto: Fredrik Jonsving

Här går ridskolorna ihop för Världens barn

Tolv ridskolor i Uppland går samman för att tillsammans med Sveriges Radio P4 Uppland samla in pengar till Världens barn.

Insamlingen äger rum på söndag, den 30 september. Insamlingen Världens barn pågår mellan den 26 september och 6 oktober. I år fyller insamlingen dessutom 20 år.

Kampanjen är årlig, och förra året drog man in drygt 65 miljoner kronor. Årets tema är ”för barns rätt till hälsa, skolgång och trygghet”.

– Barn och ungdomar är något vi brinner för så insamlingen känns helt rätt. Vi har fått galet många sponsorer till allt vi behöver och det är ett toppensamarbete mellan alla ridskolor. Nu hoppas vi bara på solsken och många besökare, säger Gabriella ”Gabbi” Pernler, som är Ridskolechef på Uppsala Ponnyklubb, till Svenska Ridsportförbundet.

På klubben anordnar man uppvisning, ansiktsmålning och tävlingar, bland annat. Pengarna för deltagande går sedan till insamlingen.

På Uppsala Ponnyklubb arrangeras bland annat en enklare hopptävling, uppvisningar till häst, ansiktsmålning och mycket mer. Alla intäkter från till exempel startavgifter, cafeteria och aktiviteter går oavkortat till Världens Barn.

Medarrangörer

Uppsala Ponnyklubb
Tierps Ryttarklubb
Uppland-Västmanlands Fältrittklubb
Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Håbo Ridklubb
Bålsta Ridskola
Säva Ridcenter
Lurbo Ridklubb Uppsala
Solängens Ridskola
Bälinge Ryttarförening
Sigtunabygdens Ryttarförening
Olunda Ryttarförening
SISU Idrottsutbildarna

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.