Härliga placeringar för Peder, Henrik, Malin och Mathilda i Mexiko

Det blev en hel rad med fina svenska placeringar i gårdagskvällens och nattens hoppningar i Mexico City under Longines Global Champions Tour. Säkra rundor av rutinerade Malin, Peder och Henrik och en överraskande fin insats av nya stjärnskottet Mathilda Karlsson.

Under fredagen reds en 1.50 och en 1.55-hoppning under Longines Global Champions Tour i Mexico City. I den första klassen gjorde Malin Baryard och hennes snabba 11-åriga sto ”Märta”, H&M Second Chance en elegant runda och placerade sig 6:a.
Malin berättade att hon har flera riktigt fina femåringar hemma ”Så jag måste hålla på ett tag till”.
Även sin superstjärna H&M Second Chance har Malin haft sedan hon var fem.
”Hon skulle ha vunnit det här om bara jag hade varit snabbare”.
Speakern jämförde henne med Beezie Madden:
”De har båda vunnit några av världens största Grand Prix och det gör man inte genom att vara långsam. De är båda naturligt konkurrenskraftiga.”

Klassen vanns av Scott Brash/Hello Mr President. Evelina Tovek/Cortina fick ett nedslag och hamnade längre ner i prislistan.

I den andra klassen 1.55 var både Peder Fredricson på Zacramento, Henrik von Eckerman på Que Bueno de Hus Z och Mathilda Karlsson på Chopin VA dubbelt felfria.

Mathilda Karlsson red en snygg och inte på något sätt oekonomisk omhoppning, men fick ändå se sig slagen av Peder som tog ledningen med mer än två sekunder på Cardentosonen som han nyligen tog över från Douglas Lindelöw.
”Peder står verkligen på toppen av sin karriär just nu”, kommenterade speakern.
Men Peder blev i sin tur slagen av Beezie Madden och 11-årige holsteinervalacken Coach som länge höll ledningen tills siste startande i omhoppningen, Pieter Devos och Claire Z, knep segern, mer än en och en halv sekund snabbare än Beezie och det blev slutligen en tredjeplats för Peder.

Henrik blev 6:a med den nioårige valacken Que Bueno de Hus Z som han tog över från Jerome Guery för ett år sedan – Jerome som idag hamnade just före Henrik i prislistan med Quel Homme de Hus.

Mathilda Karlsson slutade på en hedrande 8:e plats. Hon är ganska ny på den här nivån även om hon har massor av rutin från att ha tävlat och tagit fram unghästar i massor med år. Mathilda tävlar för sitt födelseland Sri Lanka nu inför OS, men är svensk.

Idag rider man andra rundan av lagtävlingen Global Champions League.

Följ Sylve Söderstrands rapportering från Mexiko på hans blogg > > >

Bildbomb från Mexiko > > >

Resultat 1.50-hoppningen > > >

Resultat 1.55-hoppningen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.