varg rovdjur tänder bett

Häst avlivad efter rovdjursattack

Under natten till torsdagen tvingades man avliva ett sto efter vad man misstänker är en rovdjursattack.

Under natten till torsdagen upptäckte man att ett sto på en gård i Malmbäck i Nässjö kommun var svårt skadad. efter att den fått skador som man tror har orsakats av ett rovdjur. Hästens skador var så svåra att man tvingades avliva henne.

– Det var boende som såg att hästen var helt orörlig och inte följde med de andra hästarna, säger Catharina Persson, som hade hand om hästen, till tidningen Jakt & Jägare.
– Det var brutala skador, det värsta jag sett. Jag höll på att svimma och kräkas när vi undersökte henne mitt i natten med pannlampor.

Catharina Persson berättar att det fanns rivmärken på ryggen på hästen, som hon beskriver som ett ledarsto.
– Jag tror att hon tog fighten mot en varg som var ute efter ett föl. För några veckor sedan hittade vi konstiga skador på fölet och jag funderade på om det kunde röra sig om varg.

Det är dock ovanligt att varg angriper hästar.

– Nu vill jag att djurägare i närområdet ska varnas. Jag har hand om fler hästar men de kommer inte att gå kvar där. Är det en varg vill jag bara att de skjuter den, detta är helt overkligt, säger Catharina Persson.

Personal från länsstyrelsen i Jönköpings län genomför på plats en stor undersökning av den döda hästen och hagen där hon attackerades.

Läs artikeln i Jakt & Jägare > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.