Häst dödades vid filminspelning – bolaget ber om ursäkt

Ett tv-bolag har bett om ursäkt till tittare och djurvänner efter att en häst som använts vid en filminspelning dött.

TV-bolaget Korean Broadcasting System (KBS) har gått ut med ett uttalande där de ber om ursäkt för en händelse vid inspelningen av The King of Tears, Lee Bang Won.

I en film som delats av en koreansk djurrättsorganisation kan man se en häst galoppera genom en skog och falla tungt. Ett rep som går från ett träd till hästen syns tydligt i bakgrunden.

KBS tar i uttalandet på sig ansvaret för vad de kallar en ”olycka”.
– Det är svårt att filma ett fall från en häst. Hästens säkerhet är grundläggande och vi måste också se till skådespelarens säkerhet och filmteamets. Därför ägnar man flera dagar åt att förbereda scenen för att undvika olyckor.
– Trots dessa förberedelser inträffade en olycka där skådespelaren våldsamt kastades från hästen och hästens överkropp slog i marken med stor kraft. Efter olyckan steg hästen upp själv och vi kontrollerade den för att se att den inte hade några synliga skador innan vi lämnade tillbaka den. Men eftersom tittare nyligen hörde av sig med oro för hästens tillstånd har vi kontrollerat detta och vi måste tyvärr meddela att hästen dog ungefär en vecka efter filminspelningen.

– Vi ber om ursäkt till våra tittare för den här olyckan och att vi orsakade en sådan oturlig händelse.

– Genom den här olyckan erkänner KBS att det finns ett problem med hur man filmar scener där någon faller av en häst. För att förebygga att en liknande händelse inträffar igen kommer vi att hitta ett annat sätt att filma dessa scener. Vi kommer också att samarbeta med experter för att se hur man på ett säkrare sätt kan filma scener med djur.

Här kan du se filmklippet där hästen faller (Varning för obehagliga bilder) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.