nonsens hage islandshäst

Häst räddad ur dike

På onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten för att hjälpa en häst som fastnat i ett dike. Räddningsaktionen tog två timmar.

En häst i Tunaberg, utanför Alunda hade fastnat i ett dike. På onsdagsmorgonen larmades räddningstjänsten och efter en två timmar lång räddningsaktion kunde man dra upp hästen.

Flera hästar har under sommaren fastnat i diken på flera olika håll i Sverige, från Gällivare till Bjärred, och räddningstjänsten har fått rycka ut många gånger för att dra upp hästar med terrängfordon och även med kran vid några tillfällen.

Det finns en teori om att hästar som går ner sig i diken blivit vanligare då vi har fler och fler hästar, framförallt importer, som inte är vana att gå i terräng utan är uppfödda på släta ytor och i mindre hagar.
Ett sätt att skydda hästarna från att gå ner sig i diken är att se till att det alltid finns väl påfyllt vatten i hagen så att de inte lockas ner i diken för att dricka. Ibland kan man också behöva stängsla undan diket så att hästarna inte går för nära.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.