polis olycka trafik brott vanvård misshandel djurskydd

Häst som fick panik under transport avlivades

En häst som transporterades på Yttre Ringvägen som omger centrala Malmö avlivades på söndagen efter att den fått panik i transporten.
– Det är tragiskt.

När en häst som på söndagen transporterades på Yttre Ringvägen, den större vägled som omger Malmö, greps av panik i transporten fick det en dramatisk upplösning.
Hästen, som enligt polisen var någon form av tävlingshäst, avlivades på plats av polisen. Detta ska ha skett i samråd med veterinär och hästens ägare.

– Det är tragiskt. Jag vet inte varför hästen har hamnat i det stressade tillståndet som beskrivs, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till tidningen Sydsvenskan.

Enligt polisens rapport larmades de vid 11-tiden till trafikplats Fredriksberg på Yttre Ringvägen i Malmö.

– Så som det är beskrivet har hästen hamnat i det här tillståndet av någon anledning och då har det blivit någon typ av svår situation för inblandade personer och därför har de stannat bilarna. Den är i ett sådant tillstånd att det av djurskyddsskäl tas beslut om att den ska avlivas. Det står uttryckligen att beslutet har tagits i samråd med veterinär och djurägaren, säger Rickard Lundqvist.

Artikel i Sydsvenskan (låst) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.