Foto Christopher Burns/Unsplash

Hästar innebrända – två personer till sjukhus

Under söndagseftermiddagen utbröt en brand i ett stall i Kinnarumma, Borås. Flera hästar ska ha brunnit inne och några ska ha sprungit lösa på väg 41. Två personer fick föras till sjukhus efter att de försökt rädda hästar.

Flera hästar ska ha brunnit inne när en brand bröt ut i ett stall i Kinnarumma, Borås. En person har förts till sjukhus och flera hästar ska ha brunnit inne.

– Det är några hästar som har omkommit i branden och vi har en förundersökning inledd om mordbrand, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till SVT. En person har förts till sjukhus, men det är oklart hur skadad hen är.
Senare har TT rapporterat att det ska vara två personer som förts till sjukhus.

Larmet om branden kom vid 15.20-tiden på söndagseftermiddagen och räddningstjänst och polis åkte till platsen. När man kom fram var byggnaden redan helt övertänd, enligt Fredrik Lovén räddningschef i beredskap Södra Älvsborg.

I samband med branden ska ett okänt antal hästar även ha tagit sig upp på väg 41, men enligt senare uppgifter ska dessa nu vara infångade.

– Hästar har brunnit inne, oklart hur många. Dessutom har hästar tagit sig ut och är lösa, så vi jobbar tillsammans med polisen för att fånga in dem, sade Fredrik Lovén, räddningschef på räddningstjänsten till TT.

En förundersökning med rubriceringen mordbrand har inletts.

– Vi ska utesluta att det är en anlagd brand, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen till TT.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.