Hästar svårt drabbade i katastrofens Tyskland

Hästar och ridanläggningar är svårt drabbade i regnkatastrofens Tyskland, Belgien och Nederländerna. Översvämningarna har tagit med sig hagar, hela stall och förstört foderförråd. När människor evakuerats från områden har hästar i många fall blivit kvar.

Men hästvärlden är alltid bäst när det gäller. I tyska, belgiska och nederländska Facebookgrupper delas nu erbjudanden om stallplats, foder, hjälp och släp och bussar att evakuera hästar med. Efterlysningar av hästar som flyttats av vattenmassor eller rymt från sina hagar varvas med bilder på upphittade hästar runtom i de drabbade områdena.

Dödssiffrorna för människor som omkommit i väderkatastrofen på kontinenten är hisnande. Sannolikt kommer det också att handla om många hästar som dött, då stall, betesmarker och ridanläggningar översvämmats. I tyska, belgiska och nederländska Facebookgrupper delas nu enorma hjälpinsatser från hästfolk som erbjuder stallplatser, hagar, släp och bussar för evakuering, foder och hjälp.

Anläggningen Gestüt Hausgrund i Lindner, som översvämmats och fått allt foder förstört, har startat en insamling där det bara på något dygn har kommit in cirka 200.000 kronor.

 

översvämning
Ridskolan Burg Sievernich.
Lösa hästar på gator och motorvägar delas i sociala medier i Tyskland.
Lös ponny på autobahn i Tyskland.
De här hästarna blev kvar i sina hagar när deras område evakuerades.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.