Malin Hellstedt och Boémio samt Karolina Lallerstedt och Zaragateiro

Hästarna demonstrerar! Parad genom Stockholm för Ukrainas djur

På söndagen tågade hästarna genom Stockholm, för att tillsammans med Svenska Djurskyddsföreningen samla in pengar till förmån för djuren i krigets Ukraina.

Malin Hellstedt och Boémio samt Karolina Lallerstedt och Zaragateiro
Malin Hellstedt och Boémio samt Karolina Lallerstedt och Zaragateiro. Foto Cecilia Engström

På söndagen genomfördes en parad med hästar och hundar och människor i centrala Stockholm. Initiativtagare var Malin Hellstedt och Karolina Lallerstedt i samarbete med Svenska djurskyddsföreningen. Det var en manifestation för att sätta ljuset på djurens lidande i kriget men också ett sätt att samla in pengar till de organisationer som hjälper djur i Ukraina – hundar, hästar, katter, kor, med flera som mist sina hem och ägare.
Alla som hade väluppfostrade och stadssäkra djur var välkomna. Det blev stor uppslutning.

Parad för Ukraina djur svenska djurskyddsföreningen
Polisen fanns också med och säkrade paraden. Foto Cecilia Engström

 

På evenemangets Facebooksida presenterade man några av deltagarna:

Ylwa Woxmark är en av oss tre som ligger bakom den här paraden! Hon och maken Mats Woxmark kommer rida sina ädla springare Jeenial ox och Barcos Fancy Cat. Mats är flerfaldig SM-medaljör i beridet bågskytte och paret driver tillsammans Dalecarlian Horse Academy. Dom har dessutom showat ett flertal gånger tillsammans med sina goda vänner Stunt Team Ukrainian Cossacks by Oleh Yurchyshyn och har således personliga kopplingar till kriget.

Karolina Lallerstedt är den andra eldsjälen bakom detta projekt! Hon och hennes sambo Johan Norberg driver en verksamhet där bl a frihetsdressyr och bågskytte hjälper hästar och människor att hitta välbefinnande och harmoni. Verksamheten vänder sig till alla men månar lite extra om barn och ungdomar med funtionsvarianter. Karolina kommer att rida min (Malin Hellstedts) godkända lusitanohingst Zaragateiro i Paraden!
🐎🏹💙💛💙🏹🐎
Såhär säger Karolina om sig själv:
”Jag tror att allt är möjligt när vi tillsammans står upp för det som är sant i våra hjärtan. Tillsammans ger vi hopp både till de som lider och oss själva. Jag uppmuntrar till fredsmanifestationer i varenda stad på jorden.” 🕊

Jag heter Malin Hellstedt och är den tredje eldsjälen bakom detta projekt. Jag och mina hästar har varit med på oräkneliga filminspelningar, musikvideos, uppvisningar, teater, bröllop mm mm. Inget är för konstigt för oss! Zaragateiro har t.o.m. åkt varuhiss!
Till vardags jobbar jag med att utbilda människor och hästar i klassisk dressyr och WE. Även trickträning och frihetsdressyr står på repertoaren och jag har en fäbless för att lära alla hästar att sitta!
Jag kommer att rida min 6-åriga lusitanovalack Boémio i Paraden.

Johanna Notini och Dimmans Emmylou vallar kor både professionellt och när bonden hemma behöver ett handtag. Vi räknar med att dom kan rycka in om några av våra Parad-deltagare avviker ur ledet eller om publiken blir för närgången!

Julia Eklund och Pååwl kan vara Paradens viktigaste ekipage! Dom kommer att gå längst bak och ta hand renhållningsarbetet. Jag hoppas att alla anstränger sig till det yttersta för att göra det jobbet så enkelt som möjligt för dom! Och hjälp till om det behövs.
Som kuriosa kan nämnas att Pååwl på fritiden tycker om att måla tavlor!

Här har vi ytterligare ett förtjusande ekipage! 9-åriga Lovisa Sandberg med Welshponnyn Lillemons Montesa! Med sig har dom mamma Hanna Sandberg och familj.

Maria Carlsson och ponnyerna Vildfot och Bäckdalens Ikaroz är vana vid det mesta och ett av våra fantastiskt fina körekipage! Ikaroz är dessutom en godkänd hingst!

Vi välkomnar det senaste tillskottet till Paraden: Lisa Lindberg och Colandro!
Colandro är en snäll jätte på 175 cm och tillsammans tävlar dom Medelsvår dressyr.

Senaste tillskottet till paraden: dom otroligt pampiga shirehästarna Pegasus Brutus och Freedom Independence som just nu gör succé i nya Netflix-filmen Svart Krabba.

shire Svart krabba
Svart krabba. Foto Netflix

FORTSÄTT SWISHA!

Man kan fortfarande swisha till insamlingen. Just nu går också alla nya medlemsavgifter till Svenska Djurskyddsföreningen till insamlingen.
Swishnummer: 1230960708
Märk din gåva med: PARAD UKRAINA

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.