Hästen ”Franskan” är hittad – och vid liv

Hästen ”Franskan” som man sökt efter i tre dagar, sedan hon tappade sin ryttare och försvann till skogs, är nu återfunnen.

Hästen ”Franskan” kom gående med sadeln under magen. Några benskydd satt kvar, tränset hade hon tappat. Hon lastades i släp och kördes hem. Efteråt ordnades avtackning för alla som varit med och letat. Så när som på ett litet sår (som troligen är gammalt) så är hon till synes helt oskadd efter äventyret.

”Min man ringde direkt till ägaren och meddelade det och jag tog bilen själv dit för att blockera vägen så vi hade hästen mellan oss hela tiden. Innan det kom folk som hade hö med sej och träns! På så vis fångades hästen in och den är nu på väg hem till sin lyckliga matte.” skriver Jessica Johansson, en av de som deltagit i sökandet, på Facebook.

– Typiskt, det var när jag som mäklare var tvungen att åka iväg och ta en visning på söndagen. Jag är så, så lycklig. Jag är så, så glad. Min tilltro till mänskligheten har verkligen ökat de här dagarna. Shit vad alla har ställt upp! Stort tack, nu ska jag trampa gasen i botten så jag får träffa min häst! säger ägaren Helena Wass på Facebook.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.