Foto Fredrik Jonsving

Hästnet inför hårdare kontroller efter granskningen

Efter HD och Sydsvenskans granskning skärper köp- och säljsajten Hästnet kontrollen av annonsörerna.

Det var förra veckan som tidningarna skrev om oegentligheter i hästbranschen och bland annat berättade om Stall Alexandra Ferm och Mabs Horses. Nu har dessa två bolag efter tidningarnas granskning stängts av från Hästnet, som är störst på köp- och säljmarknaden för hästar med 400.000 användare per månad. Stall Alexandra Ferm saknar tillstånd och Mabs Horses och ägaren Marika Sjöstedt är avstängda på grund av sina stora skatteskulder, .
– Det känns inte fair att ha skatteskulder i Sverige, flytta utomlands, starta ett nytt bolag och fortsätta med samma sak, säger Hästnets VD Axel Lagercrantz.
Man skärper också kontrollen av de större försäljningsstallen som säljer fler än tio hästar om året. Där ska man kontrollera att de har tillstånd från länsstyrelsen och vem som är verklig huvudman för bolaget.

Den mindre aktören Hästlycka med 60.000 användare har tagit bort annonserna för Mabs Horses, men här finns andra handlare med konkurser, skulder och bokföringsbrott kvar. Minst på marknaden är Hippson Market med 40.000 användare. Där aviserar man inte några skärpta kontroller.

Läs hela artikeln (låst) hos Sydsvenskan > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.